Universitatea "Babeș-Bolyai", Cluj-Napoca

DEPARTAMENTUL DE PSIHOLOGIE

Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE) își prezintă principalele rezultate. Proiectul a fost realizat în cadrul Departamentului de Psihologie al UBB (coord. lect. dr. Oana Negru-Subțirică). Cele trei resurse dezvoltate în cadrul INSIDE vizează identitatea tinerilor și pot fi accesate aici: https://inside.mruni.eu.

Citește mai departe: Proiectul ERASMUS+ INSIDE: Resurse pentru dezvoltarea identității tinerilor

În data de 24 octombrie 2016 a avut loc la Institutul de Psihologie decernarea premiilor ”Prof. Florian Ștefănescu Goangă” pentru excelență în cercetarea doctorală. Premiile au fost înmânate de nepoata întemeietorului școlii de psihologie clujene, Dna. arhitect ANCA LEMAIRE, inițiatoarea acestor distincții. În acest an, la Școala Doctorală de Psihologie Cognitivă Aplicată, premiul a revenit tinerei noastre colege, Dr. ALINA FLEȘTEA pentru teza The Multilevel Approach of the Emergence in Multi-Team Systems, coordonată de Prof. univ. dr. Petru Curșeu și Prof. univ. dr. Mircea Miclea, și pentru cele 4 articole publicate în reviste internaționale de specialitate.
 

Citește mai departe: Decernarea premiilor ”Prof. Florian Ștefănescu Goangă”

Departamentul de Psihologie, partener în proiectul internațional INSIDE, finanțat prin ERASMUS+ Parteneriate Strategice

Departamentul de Psihologie este partener în cadrul unui consorțiu ERASMUS+ cuprinzând cercetători din cinci universități europene și parteneri din sectorul ONG, în cadrul proiectului INSIDE (engl. Innovative Curriculum for Strong Identities in Diverse Europe). Vom dezvolta un program care are ca scop aducerea de noi dovezi științifice și dezvoltarea de instrumente pe tema identității tinerilor.

Citește mai departe: Proiectul internațional INSIDE

Scurt Istoric al Catedrei de Psihologie

Catedra de Psihologie a fost creată o dată cu înfiinţarea Universităţii Daciei Superioare la Cluj în 1919. Primul ei titular a fost Florian Ştefănescu Goangă, format la primul institut de psihologie din lume - institut creat de W. Wundt la Leipzig în Germania (1879) - în cadrul căruia şi-au făcut ucenicia cei mai mulţi dintre psihologii de seama din prima parte a secolului XX.

Citește mai departe: Istoric