Universitatea "Babeș-Bolyai", Cluj-Napoca

DEPARTAMENTUL DE PSIHOLOGIE

Laboratorul de Cercetare în Psihologie Judiciară și Diferențe Interindividuale (Research in Individual Differences and Legal Psychology - RIDDLE) desfășoară cercetări variate vizând psihologia judiciară, funcționarea cognitivă și socio-emoțională și dezvoltarea copiilor, adolescenților și adulților, dintr-o perspectivă a diferențelor interindividuale. Proiectele de cercetare din cadrul laboratorului vizează teme precum dezvoltarea abilităților de simulare la copiii de diferite vârste, detectarea expresiilor emoționale autentice și inauntentice, dar și investigarea factorilor de vulnerabilitate pentru probleme de internalizare și comportamente antisociale în cazul populațiilor aflate la risc.

RIDDLE website:

Contact: Conf.dr. Laura Visu-Petra, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

The Self and Identity Development Laboratory (SELFID) is part of the Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Babeș-Bolyai University in Cluj-Napoca, România. We work on understanding the many facets of the self across development, by investigating antecedents, correlates, and consequences of self-formation. Our current projects focus on identity and personality construction. We are curious and passionate researchers with a keen interest in conducting scientifically sound psychological studies. Our work encompasses complex methodologies (i.e., longitudinal studies, experiments, qualitative research, mixed-method studies).

Lab website: www.selfid.eu

Contact: Oana Negru-Subtirica, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive este un grup de cercetare interdisciplinară, care investighează emoțiile și reglarea emoțională la om. Echipa Laboratorului de Neuroștiințe Cognitive este multidisciplinară și include psihologi, medici și biologi. Laboratorul este coordonat de Prof. Dr. Andrei C. Miu.

Studiile din acest laborator examinează procesele care stau la baza diferențelor interindividuale de reactivitate și reglare emoțională, interacțiunilor emoție-cogniție și factorilor de risc pentru anxietate și depresie. Câteva dintre subiectele de interes sunt:

Citește mai departe: Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive

 
Laboratorul de Psihologia Dezvoltării reprezintă un grup de cercetare în domeniul ştiinţelor dezvoltării în cadrul Departamentului de Psihologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea Babeş-Bolyai.
Grupul nostru investighează diferite aspecte ale dezvoltării cognitive, sociale şi emoţionale a copiilor şi adolescenţilor. Sunt studiate atât traseele tipice, cât şi profilurile atipice de dezvoltare. Pe de o parte, studiile noastre s-au focalizat pe copii cu vârsta cuprinsă între primul an şi 6/7 ani, deoarece o serie de abilităţi esenţiale pentru o bună funcţionare cognitivă şi emoţională se dezvoltă intens în această etapă (copilăria timpurie). Pe de altă parte, cercetările noastre se orientează și către felul în care aceste abilități continuă să se dezvolte în perioada copilăriei mijlocii şi adolescenţei.
Citește mai departe: Laboratorul de Psihologia Dezvoltării

WOP – Research Center
http://psychology.psiedu.ubbcluj.ro/WOPResearchCenter/

Contact:
Str. Republicii 37, 400015 Cluj Napoca
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dinamici cognitive şi afective ale relaţiilor colaborative

Grupurile şi sistemele multi-echipă reprezintă modalităţi flexibile, versatile de a organizamunca în organizaţiile moderne, dar şi în societate în general. Astfel, colaborarea interpersonală şi inter-grupuri este esenţială pentru un nivel ridicat de performanţă a grupurilor şi organizaţiilor.

Citește mai departe: Centrul de Cercetare în Psihologie Industrială și Organizațională

Descriere laborator
Laboratorul de Psihologie Cognitivă este afiliat Departamentului de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, precum și Asociației de Științe Cognitive din Romania.
Directorul Laboratorului de Psihologie Cognitivă este domnul profesor dr. Adrian Opre.
Interesele de cercetare ale membrilor laboratorului vizează procesele cognitive implicite (învățarea implicită, percepția implicită), procesele mnezice precum și cele de luare a deciziilor, aplicații ale proceselor cognitive în domeniul judiciar și psihologia performanței muzicale.
Vizând validitatea ecologică a studiilor, membrii laboratorului, sunt preopupați de extinderea rezultatelor experimentale înspre aplicații practice/ecologice cu precădere în domeniul clinic, cel educațional și cel judiciar.

Citește mai departe: Laboratorul de Psihologie Cognitivă

Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
Republicii nr. 37, RO- 400015, Cluj-Napoca
Tel/Fax: + 40 264 599402
Erasmus University Rotterdam
Rotterdam School of Management (RSM)
Postbus 1738 3000 DR, Rotterdam, Netherlands
Tel: +31 10 4082061
Poliţia de Frontieră Română
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române
Răzoare nr. 5, Sec. 6, RO-050506, Bucureşti
Tel: + 40 21 3162598; Fax: +40 21 3121189

 

Programul Cadru 7– Studii comparative poliţieneşti in EU (241918)

Un proiect internaţional de cercetare finanţat de către Comisia Europeană și de către UEFISCDI prin PROIECTE DE SPRIJINIRE A PARTICIPARII LA FP 7 – CAPACITATI, MODUL III

Citește mai departe: FP7 Composite