"Babeș-Bolyai" University, Cluj-Napoca

DEPARTMENT OF PSYCHOLOGY

Conferința Anuală a Asociației Europene de Psihologie și Drept, LA UBB

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației prin Departamentul de Psihologie împreună cu European Association of Psychology and Law
vor organiza, în perioada 4-7 iulie 2023,  cea de-a 15-a ediție a conferinței internaționale anuale, scopul acesteia fiind de a promova și îmbunătăți colaborarea dintre cercetători și practicieni ai Psihologiei și Dreptului

Mai multe detalii pot fi găsite la adresa: https://eaplconference.ro

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ONLINE „The Neural Architecture of Consciousness”, LA UBB

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației prin Departamentul de Psihologie împreună cu COST Action CA18106 vor organiza, în perioada 2-4 iulie 2023, conferința internațională online cu tema „The Neural Architecture of Consciousness”.

Mai multe detalii pot fi găsite la adresa: https://sites.google.com/view/nac2023bbu/

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ONLINE „SPEAKING BODIES. Embodied Cognition at the Crossroads of Philosophy, Linguistics, Psychology and Artificial Intelligence”, LA UBB

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației prin Departamentul de Psihologie împreună cu Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Academia Română (filiala Cluj-Napoca) și Asociația de Științe Cognitive din România vor organiza, în perioada 13-15 mai 2021, conferința internațională online cu tema „SPEAKING BODIES. Embodied Cognition at the Crossroads of Philosophy, Linguistics, Psychology and Artificial Intelligence”.

Mai multe detalii pot fi găsite la adresa: http://embodiedcognition2020.devpsychology.ro/

Raportul referitor la sănătatea și starea de bine a adolescenților din România a fost lansat! Acesta prezintă rezultatele cheie ale Studiului Health Behaviour in School-aged Children - HBSC, realizat din 4 în 4 ani de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și care a inclus aproape un sfert de milion de adolescenți din 45 de țări. În România, studiul a fost derulat de Departamentul de Psihologie, Laboratorul de Psihologia Sănătății, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Băban, în colaborare cu biroul OMS în România.

raport_hbsc_RO_final_compressed.pdf

Dragi studenți,

Am luat act de doleanțele voastre legate de susținerea cursurilor online, de preferință prin videoconferință.

Datorită situației actuale nemaiîntâlnite, căutăm și testăm mai multe alternative tehnice prin care să putem înlocui o perioadă cursurile în format fizic cu predarea online. Fiecare din aceste alternative vine însă cu o serie de avantaje dar și limitări (număr maxim de participanți, facilitate/dificultate de conectare și acces), astfel că, în cel mai scurt timp posibil, vom avea o procedură de lucru la nivel de facultate care să fie funcțională și testată. Până atunci, încercăm diverse soluții și apreciem mult feedback-ul vostru în acest sens.

Vă asigurăm că materialele corespunzătoare fiecarui curs/seminar vor ajunge la voi indiferent de modalitatea adoptată (platforme online sau varianta bazală; a se vedea comunicatul rectorului https://news.ubbcluj.ro/comunicatul-rectorului-ubb-la-preluarea-mandatului-2020-2024/).
Vă mulțumim pentru înțelegere.

Promoting social inclusion skills in a post-truth world: A gamified online platform and curriculum (PROMIS)

Babeș-Bolyai University, through the Department of Psychology (project director assoc. prof. Oana Negru-Subțirică), coordinates the Erasmus+ Strategic Partnership PROMIS (2019-2022). In this project, 7 organizations from 6 countries will develop research-based instruments to help students better understand what social inclusion is and how they can enhance their competences when interacting with marginalized groups.

Starting from the need to guide youth in the “post-truth” world they live in, one in which they increasingly rely on information from unverified and often undocumented sources, the partnership will develop:

  1. The BUILD course curriculum, fostering social, civic, and intercultural competences in studens;
  2. A gamification manual of the BUILD curriculum;
  3. A gamified online e-learning platform, as a hub for the project curriculum and online course;
  4. A modular online course, eBUILD, integrated in the e-learning platform.


The project partners are: Babes-Bolyai University (Romania, coordinator), University of Bologna (Italy), University of Bordeaux (France), Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw (Poland), Kaunas University of Technology (Lithuania), Utrecht University (Netherlands), and eLearning & Software (Romania).

Editia a 23-a a IWOT (INTERNATIONAL WORKSHOP ON TEAMWORKING) va fi găzduită anul acesta de Centrul de Cercetare în Psihologia Muncii și Psihologie Organizațională din Universitatea Babeș-Bolyai. Conferința va avea loc în datele de 5 și 6 septembrie 2019. IWOT s-a evidențiat ca un spațiu multi-disciplinar propice pentru cercetătorii interesați de munca în echipă. Participanții sunt un mix de academicieni consacrați și cercetători juniori, alături de practicanți. În ediția din acest an vom împărtăși, compara și reflecta asupra „Provocărilor de a lucra cu diversitatea în sistemele sociale”

https://iwotblog.wordpress.com/

Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE) își prezintă principalele rezultate. Proiectul a fost realizat în cadrul Departamentului de Psihologie al UBB (coord. lect. dr. Oana Negru-Subțirică). Cele trei resurse dezvoltate în cadrul INSIDE vizează identitatea tinerilor și pot fi accesate aici: https://inside.mruni.eu.

Read more: Proiectul ERASMUS+ INSIDE: Resurse pentru dezvoltarea identității tinerilor
Page 1 of 2